Vegye fel velem a kapcsolatot: +36-70/629-0945

Blog

A FELDOLGOZOM Blogot azért hoztam létre, hogy meg tudjam osztani a gondolataimat, felismeréseimet és tapasztalataimat a gyász- és veszteségfeldolgozásról. A Blogot az olvasó minden esetben a saját felelősségére értelmezheti és használhatja fel.

Csak csináld – életérzést nem csak a sporttal vagy egyéb tevékenységekkel kapcsolatban lehet érezni, hanem a lelkünkkel kapcsolatban is.

Feketére változtatott profilkép, amire szinte azonnal reagálnak az ismerősök. A profilkép megváltoztatását követően gyakran előfordul, hogy nem készül bejegyzés, és maga az ok, nem kerül ismertetésre.

Vajon mi az, amit felnőtt fejjel is szívesen megtanulnánk gyermekkori önmagunktól? Mik azok a tulajdonságaink amik „elvesztek” valahol útközben, azaz elfelejtettük őket, pedig nagyon is hasznosak lennének a hétköznapokban?

A személyes határok olyan mentális, érzelmi és fizikai határok, amelyeket fontos meghúzni és megvédeni, hogy az emberek megőrizzék a saját személyiségüket, önbecsülésüket és biztonságukat.

2024. január 1. Új év, új élet. Ez a leggyakrabban használt kifejezésünk egy új év kezdetén.

A karácsony a kereszténység második legnagyobb ünnepe, teológiailag a húsvét után a legnagyobb, amellyel Isten fia, Jézus Krisztus földi születésére emlékeznek.

Létezik különbség egészséges és egészségtelen maximalizmus között? Arra a kérdésre, hogy a maximalizmus pozitív vagy negatív tulajdonság, vajon ki, mit válaszol?

Ha meghalljuk az öngondoskodás szót, előbb jut eszünkbe a nyugdíjunk, és a megtakarításunk, vagy annak hiánya, mint a saját jólétünk. Az öngondoskodás vagy hangzatosabb nevén self-care, nem egyenlő azzal, ha eszünk egy tiltólistás édességet, vagy alkalomszerűen mozgunk egy kicsit.

MOVEMBER – November a férfi egészség hónapja. Mi is ez a mozgalom, honnan indult, és mi a célja?

Ez a blogom az egyik legfontosabb írásom, és egyben a tapasztalataim alapján, a legszükségesebb is. Mindent a segítségkérésről. Ki, Hogyan, és Mivel és Miért fordulhat hozzám, illetve miért forduljon hozzám, mint, gyász- és veszteségfeldolgozó, mentálhigiénés szakemberhez?

Gyakran ez a két ünnep összeolvad és nem is tudjuk pontosan melyik mit jelent, és mik a hozzájuk kötődő szokások, hiedelmek. A mindenszentek és a halottak napja között sokszor nem tesznek különbséget, a közhiedelemben gyakorlatilag eggyé vált, pedig van különbség a kettő között.

Miért fontos a feldolgozás, és az, hogy ez milyen formában történik meg? Ebben a blogban ezt a kérdést járom körbe.

A lelki egészség világnapját 1992 óta minden év október 10-én tartjuk. Mit jelent a lelki egészség?

A testmozgásnak számos előnye van a fizikai és mentális egészség szempontjából is.

Amikor megszeretünk egy állatot, aki életünk része lesz, egy egészen különleges kapcsolat jön létre, ami onnantól kezdve meghatározza az életünket.

Tárgyainknak „élete van”, szoktam mondani. Meglátjuk, megvásároljuk őket, ajándékba kapjuk, esetleg hosszabb ideig gyűjtögetünk rájuk.

Léteznek pozitív veszteségek? Első hallásra a pozitív és a veszteség szó nem kapcsolódik egymáshoz, a válaszom mégis, igen. Minden változás vesztességgel jár.