Vegye fel velem a kapcsolatot: +36-70/629-0945

Blog

Új év, új élet?

Kerekes Anikó
2024.01.01 00:01
Új év, új élet?

2024. január 1. Új év, új élet. Ez a leggyakrabban használt kifejezésünk egy új év kezdetén.

Van, aki évértékelést készít az előző évről, sőt ma már divatosabbak és népszerűbbek lettek a jövő évet alaposan megtervező különböző applikációk, naptárak, határidőnaplók. Ezek általában mind azt ígérik, hogy a segítségükkel könnyebben el lehet érni, illetve tartani lehet az általunk kitűzött célokat. Gyász- és veszteségfeldolgozó, mentálhigiénés szakemberként az érzelmekkel dolgozom,  így az új évet is ennek megfelelő szemlélettel kezdem el.

Segítséggel, vagy anélkül,  az év mindenki számára elindul, és hiszek abban, hogy csak és kizárólag rajtunk áll, hogy mit hozunk ki belőle. Gondolatainkra és érzelmeinkre nagy hatással vannak a színek, és segítségükkel könnyebben kifejezhetjük magunkat.  Az új évet egyértelműen a fehér színhez  társítom. Világosságot, tiszteletet, tisztaságot, egyszerűséget, békét, ártatlanságot, erkölcsösséget, biztonságot, alázatot, sterilitást jelent. A fehér a tisztaság színe, a tökéletesség, az élet jelképe, a tiszta lap, a kezdet, és az új lehetőségek szimbóluma, tehát egy pozitív szín. A fehér szín viselése gyógyító, nyugtató hatású, támogatja a szellemi tisztaságot, segít az akadályok legyőzésében, a rend megteremtésében, és gondolataink megtiszítására ösztönöz. Fehér ruhát viselve azt üzenjük a környezetünk számára, hogy készen állunk helyet adni valami újnak az életünkben, nyitottan és befogadóan várjuk a felénk érkező új dolgokat.

Ezek után gondolom nem meglepő, hogy egy új év számomra egy tiszta fehér lapot jelent, új lehetőségeket és új kihívásokat, és persze azt is, hogy azzal írom tele, amivel csak szeretném. Természetesen azt is tudom, hogy nem lesz mindig minden nap „hófehér”, lesznek törtfehér, ekrü, és krémszínű napok is, ahogy eső után megjelenik a szivárvány is. Vártalak, 2024

„Legyen boldog az új év számodra, és még sokaknak, akiket boldogíthatsz!” - Charles Dickens