Vegye fel velem a kapcsolatot: +36-70/629-0945

Gyakran Ismételt Kérdések


Bejelentkezés és első alkalom

Telefonos (vagy emailes) bejelentkezés után közösen megállapodunk az első alkalom idejében és helyében. Az első ülés alkalmával megbeszéljük miben tudok segíteni.


A gyászkísérés folymata

A kísérés minden esetben a gyászolóhoz igazítva, az ő ütemében történik. Nincs egy konkrét séma, hiszen ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma gyász sem. A kölcsönös bizalom elengedhetetlen része a gyászkísérésnek, ezért fontosnak tartom, hogy mindent bátran kimondjon a gyászoló, amit gondol, és amit érez. Nincs „jó és rossz” válasz.


Titoktartás

Titoktartás vonatkozik rám, azaz minden velem megosztott információt maximális bizalommal kezelek, azt 3 félnek nem adom tovább.


Kinek tudok segíteni?

Lelkileg egészséges, ám pillanatnyilag nehéz élethelyzetben lévő embereknek nyújtok segítséget.

A gyász- és veszteségfeldolgozáshoz általában nem szükséges pszichológus vagy pszichiáter segítsége, azonban ha felismerem, hogy a gyászfeldolgozás folyamata kompetenciámon kívül esik, akkor megfelelő szakemberhez irányítom a gyászolót.

 Azonban nem én vagyok a megfelelő szakember, ha

  • addiktológiai (pl. alkohol- és egyéb függőség)
  • pszichológiai vagy pszichiátriai kezelés alatt állsz.

Mit jelent az, hogy mentálhigiénés szakember?

A mentálhigiéné egyfajta pszichológiai prevenció, ami segít, hogy a bánatból ne legyen súlyos depresszió, a szorongásból pánikzavar, a stresszből kiégés.


Milyen formában zajlanak az ülések?

Az egyéni üléseket személyes jelenléttel tartom, és az online (Skype) tér világa sem jelent akadályt.

A csoportokat kizárólag személyes jelenléttel tartom.