Vegye fel velem a kapcsolatot: +36-70/629-0945

Blog

Csak csináld

Kerekes Anikó
2024.02.12 00:01
Csak csináld

Csak csináld – életérzést nem csak a sporttal vagy egyéb tevékenységekkel kapcsolatban lehet érezni, hanem a lelkünkkel kapcsolatban is.

Csak csináld! – ez a mai napig divatos mondat Amerikából származik, és gyakran találkozhatunk vele, főleg sport világából, vagy egyéb olyan dolgokkal összefüggésben ahol fontos a motiváció. Ez a két szó azt jelenti, hogy csak csináld – azaz, kezd el. Nem számít az, hogy mik a körülményeid, milyenek az esélyeid, honnan indulsz, és mi az, ami mögötted van. Minden lényegtelen, egy a fontos, hogy csináld azt, amit eldöntöttél.  Csak csináld, és majd alakul minden, jönnek az eredmények, látszani fog a változás, értelmét nyeri a befektetett munka. Arra biztat ez a pár szó, hogy foglalkozz magaddal, figyelj arra, amit szeretnél, csináld, és ne hagyd abba.

Miért ne használhatnánk a mentális egészségünkkel kapcsolatban? Hiszen tudjuk, hogy milyen fontos az, hogy jó érezzük magunkat lelkileg. Az életünk minden területére kihat, ha nem érezzük jól magunkat, ha nyomaszt, vagy bánt valami. Sokszor meg sem tudjuk magyarázni, csak egészen egyszerűen nem úgy mennek a dolgaink a hétköznapokban, ahogy szeretnénk. Gyakran megeshet az is, hogy időről-időre visszatér ugyanaz a probléma, és nem jutunk dűlőre, nem tudjuk megoldani. Klienseimtől szoktam hallani a „Mókuskerékben vagyok…” kezdetű mondatokat. Pedig van kiút, a legtöbb esetben elég, hogy egy szakember segítségével egy másik szemszögből lássunk rá az elakadásunkra, a problémánkra, vagy egy fájó veszteségünkre, amit évek óta cipelünk.

Szándékosan nem az év elején raktam ki ez a blogot, mert nem az év eleje, közepe, vagy a vége határozza meg az érzéseinket, hanem mi magunk. Bármikor elkezdheted a lelkeddel való foglalkozást, a feldolgozatlan veszteségeiddel való szembenézést. Elkezdeni a feldolgozást. Csak csináld

„Soha nem állsz készen arra, amit tenned kell. Csak csináld meg! Ettől leszel készen.”Flora Rheta Schreiber